ponedeljek, 3. november 2014

Sončno nedeljsko popoldne

Včeraj zjutraj nas je pričakala megla, ki se ni in ni hotela dvigniti, vse do dvanajstih. Potem je sonce zmagalo in naredil se je čudovit jesenski dan v začetku novembra.
S Polono sva sklenili, da jo mahneva na Špičasti hrib. Že večkrat sva imeli to v mislih, vendar do realizacije ni prišlo, tokrat pa nama je uspelo in ni nama bilo žal, saj je bila hoja po jesenskem gozdu kljub strmemu vzponu proti koncu, res čudovita. Pa še lep razgled sva imeli po okoliških hribih, ker je jesen že kar precej listja stresla z dreves.
Špičasti hrib je eden od vrhov v Škofjeloškem hribovju. V zadnjem času je poznan predvsem zaradi tradicionalnega pohoda ter teka nanj. Dostopen je po grebenu iz Sv. Jošta, Sv. Mohorja, iz Čepulj ali Besnice.
Če v krasnem jesenskem dnevu spotoma opazuješ še naravo okoli sebe, vidiš ogromno  lepih in zanimivih stvari in čudes narave. Sonce se nama je vso pot proti vrhu ponujalo med drevesi in s svojimi sončnimi žarki zlatilo jesensko listje in ustvarjalo igro senc. Pod nogami je listje prijetno šelestelo in nekatera drevesa so bila prav zanimiva. Le opazovati je treba in si vzeti čas.  In midve sva si ga vzeli in nekaj poslikali tudi za vas. Pa "nafilali" sva si baterije za nov delovni teden.








Želim vam, da tudi vi še ujamete kakšen lep jesenski dan.